Dřevěný nábytek nechte dýchat

Unsplash / Pixabay

Především venkovní dřevěný nábytek se během několika let opotřebuje, protože musí odolávat častým změnám počasí. Mnohdy však není potřeba ho vyhazovat – stav snadno vylepšíte speciálními nátěry na dřevo.

Likvidaci dřevěného vybavení vyměňte za lazury na dřevo

Likvidace vypadá jednoduše – dřevo prostě rozštípete na kousky a spálíte, nebo vyhodíte do kontejnerů na odpad. Ovšem, kdo by se chtěl loučit s něčím, co mu dělalo mnoho let společnost? Pusťte se do snadné renovace a nezapomeňte na účinné pomocníky pro dlouhodobou ochranu. Jedním nátěrem obstaráte penetraci i lazuru. Stačí ochranná olejová lazura na dřevo k venkovnímu použití a můžete se pustit do vylepšení stavu fasád, plotů, balkónů a automobilových přístřešků ze dřeva. Inovativní oleje na dřevo vynikají schopností odpuzovat vodu a odolávat UV záření či povětrnostním vlivům. Porézním povrchům tak poskytnete preventivní ochranu před plísněmi, houbami a řasami. Bezbarvou transparentní barvu využijete hlavě jako vrchní nátěr.

Tip na článek:  Hledáte interiérové dveře do bytu? Nejoblíbenější jsou prosklené! Přinášíme pár tipů

Mnoho neodolatelných barevných odstínů

Nic vám nebrání změnit původní barvu nábytku na úplně jinou. Snadno docílíte přírodního vzhledu povrchu. Barvy na dřevo lze sehnat v borovicovém, modřínovém, mahagonovém, ořechovém, palisandrovém, cedrovém a v mnoha jiných odstínech. Vosk na dřevo pronikne ještě hlouběji do dřeva, čímž se zvýší ochrana. Osmo nátěry se jednoduše nanášejí. Po aplikaci se nesetkáte s nepříjemným odlupováním, praskáním a odprýskáváním. Klidně se pusťte do oprav bez namáhavého broušení. Díky jedinečnému propojení vlastností přírodních olejů a vosků, obsažených v těchto druzích nátěrů, počítejte s vysokou odolností ihned po zaschnutí. Následná snadná údržba jistě potěší každého, kdo velmi často zapomíná na to, co denně nepoužívá. Buďte kreativní a bez váhání realizujte svoje vlastní nápady!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *