Uvažujete o hypotéce? Teď je na ni nejvhodnější doba!

Uvažujete o hypotéce? Teď je na ni nejvhodnější doba!
AlexanderStein / Pixabay

Plánujete si pořídit nový byt či dům? Chystáte se rekonstruovat nebo stavět? Pak se pravděpodobně neobejdete bez hypotečního úvěru. Ten je bezesporu během na dlouhou trať, a z toho důvodu je třeba ho pečlivě zvážit. Pokud proto už nějakou dobu čekáte na příznivější úrokové sazby, přišla vaše chvíle. A není čas ztrácet čas.

Rok 2014 byl překvapivý a přinesl nové rekordy

Ptáte se, proč byste si měli podat žádost o hypotéku právě teď? Během roku 2014 poklesly úrokové sazby na historické minimum a jejich průměr činil 2,44 %. Některé banky přitom poskytovaly úvěry s úrokem okolo 1,6 % v závislosti na konkrétní situaci, což je nabídka, která se jen tak neodmítá, zvlášť když zájemce o hypotéku nemá příliš peněz nazbyt.

Právě proto, že byl rok 2014 takto milosrdný ke všem žadatelům o hypoteční úvěr, nemůžeme podle některých odborníků očekávat další pokles, jiní si troufají říci jen to, že pokles může být pouze minimální. Proto by žádný zájemce o hypotéku neměl čekat na vhodnější dobu. Ta už totiž dost možná nepřijde.

Tip na článek:  LED žárovky jsou úsporné a dlouho vydrží

Zařídit si bydlení snů je nyní výhodné

Když už víte, že není na co čekat, vyberte si dům či byt svých snů nebo si ho nechte postavit. A jak vlastně zafinancovat nový domov? Kromě hypotéky můžete využít i úvěru ze stavebního spoření nebo půjčky na bydlení. Na rozdíl od hypotéky jsou ale tyto 2 možnosti vhodné spíše v situaci, kdy potřebujete jen menší obnos v řádu desetitisíců korun. Úrokové sazby jsou u nich totiž vyšší a doba splácení je obvykle mnohem kratší.

Učiňte první krok

V současné době jsou úrokové sazby hypoték na historickém minimu a tuzemské banky se předhánějí v nabídkách, aby si žadatel o hypoteční úvěr vybral právě je. Nečekejte, až se úrok zase začne zvedat. Věřte, že byste časem zalitovali. V případě, že si nejste čímkoli jisti, máte navíc možnost obrátit se na hypoteční makléře, kteří už se o vás perfektně postarají. Tak jejich služeb využijte a udělejte první krok ke svému novému domovu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *