Multifunkční hrnec, zdatný pomocník

Hledáte možnost, jak ušetřit čas a energii při každodenní činnosti, jakou je vaření? Řešení může být jednodušší, než si myslíte. Stačí si totiž pořídit multifunkční hrnec.

Je nejen hrncem, ale zároveň také fritézou, parním hrncem, kontaktní grilem, přenosným grilem či elektrickou pánví. Existuje i tzv. pomalý hrnec, který vaří bez vaší asistence bezpečně sám a několik hodin. Několik znamená i čtyři až dvanáct. Princip totiž spočívá v nízké teplotě vaření, která v vám dopřeje dostatek času na jiné aktivity a připravovanému pokrmu zachová chuť i barvu  potravin. Ať si vyberete ten či onen, můžete ušetřit nejen zmiňovaný čas a energii, ale i místo ve vaší kuchyňské lince a navíc vám odpadne zdlouhavé mytí spousty nádobí.

Multifunkční hrnec umožňuje několik různých způsobů přípravy pokrmů. Můžete v něm uvařit polévku, brambory, rýži, těstoviny, vejdou se do něho i oblíbené knedlíky, které po vyjmutí budou krásně nadýchané. Jste-li vyznavači zdravého způsobu vaření v páře, díky kterému připravovaná zelenina neztrácí cenné vitamíny ani barvu, pomocná mřížka v hrnci vám takovéto vaření umožní.Díky dostatečnému prostoru uvnitř hrnce v něm můžete smažit několik porcí řízků nebo třeba ryby najednou.

Tip na článek:  Jak se vaří v parním hrnci

Podle charakteru připravovaného pokrmu můžete nastavit teplotu v rozmezí od 60 do 190°C, o teplotě vás informuje kontrolka termostatu. Objem olejové náplně je 1,5 –4 l, takže je vhodný jak pro menší, tak i početnější rodinu. Díky šikovným úchytům lze hrnec snadno přenášet a o jeho stabilitu se bezpečně starají protiskluzové nožičky. Nádoba hrnce má nepřilnavý povrch a veškeré připravované pokrmy můžete zakrýt praktickou skleněnou poklicí. Mezi další výhody multifunkčního hrnce patří také ta, že ho lze mýt v myčce, neboť je plně rozebiratelný.

K výbavě multifunkčního pomocníka patří koš na fritování, mřížka pro vaření v páře, nebo také fondue set šesti vidliček. Ano, hrnec lze využít také jako nádobu na jejich výrobu a nastavená teplota se postará o to, že sýr či čokoláda, podle toho, jaké fondue budete připravovat, zůstanou pořád krásně vláčné.

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *